UniverzumHD Media

Uputstvo za korišćenje Univerzum HD Media News Agency Servisa

Šta je Univerzum HD Media i kome su namenjeni Univerzum HD Media News Agency Servisi?

Univerzum je medijska kompanija koja posluje na tržištu Republike Srbije preko 10 godina, od 2020. godine Univerzum posluje pod novim imenom Univerzum HD Media, naša pretežna delatnost je emitovanje i proizvodnja televizijskog programa na područiju Republike Srbije i regiona, ali i proizvodnja sadržaja koji su namenjeni potrebama medijske industrije u svetu, ali pre svega tržištu Srbije i balkana. Univerzum HD Media je za sopstvene potrebe i potrebe medijske industrije razvila sektore proizvodnje muzickih, foto, video, tekstualnih kao i fono sadržaja. U okviru naše kompanije posluju i interni sektori poput održavanja, Application Production (APPP), grafike, IT, PR, pravne i finansijske službe. Tim Univerzum HD Media se sastoji od vrhunskih stručnjaka iz svih grana medijske industrije, IT sektora, PHP, inžinjeringa i stručnjaka iz oblasti oformljavanja i formatizacije radija i televizije. U okviru naše kompanije do 30. jula, 2022. godine poslovao je informativni portal pod nazivom “Univerzumhd.rs”, nakon rebrendiranja jula 2022. godine, portal “Univerzumhd.rs” postao je portal naše novinske agencije “Univerzum HD Media News Agency”, našu novinsku agenciju čine mladi i talentovan ljudi, novinari, fotografi, novinski reporter koji svakodnevno donose vesti, fotografije i video sadržaje iz celog sveta. TEXT, FOTO, VIDEO, LIVE i FONO servisi u naprednoj verziji dostupni su medijima, televiijama, novinskim redakcijama, portalima i radio stanicama koji su pretplaćeni na korišćenje naših Univerzum HD Media News Agency servisa, takođe naši servisi su dostupni i fizickim licima u standard news verziji. Bitno je napomenuti da Univerzum HD Media poseduje projekte sopstvene televizije i radio stanice. U svom porfoliju posedujemo četiri mobilne aplikcije, “Tvoj Portal, Radio DVA, Gledaj HD i Univerzum HD Media News Agency”. Naše mobilne aplikacije su dostupne u Kini i preko 177 zemalja širom sveta. Za deceniju našeg poslovanja proizveli smo preko 15 medijskih brendova i zato nastupamo pod sloganom “Network of Media Brands”

Kako funkcionišu Univerzum HD Media News Agency servisi? (Kako izgleda i kako preuzimati material?)

Naslovna
(Naslovna)
Foto servis
(Foto servis)
Video servis
(Video servis)

Servisi Univerzum HD Media novinske agencije dostupni su medijima koji su pretplaćeni za korišćenje naših serisa na mesečnom nivou. Po registraciji korisnika, korisnik dobija svoje korisničko ime i lozinku koja ima vremensko ograničrnje u zavisnosti na period na koji je korisnik pretplaćen. Pomoću korisničkog imena i lozinke korisnici se loguju i pristupaju našoj bazi servisa, pretplaćeni korisnici mogu preuzimati materijale sa našihi foto, video, fono i tekst servisa u zavisnosti za koji servis je pretplaćen. U gornjem desnom uglu našeg menija nalazi se opcija “LOGIN” gde se korisnici mogu ulogovati i pristupiti pretplaćenim servisima. Slika 0.1

Login
(Slika 0.1)

Potom korisnik u polje USERNAME I PASSWORD (Korisničko ime i lozinka) unosi svoje korisničk ime i lozinku pomoću koje pristupa unapređenoj verziji servisa Univrzum HD Media News Agency. Slika 0.2

Login box
(Slika 0.2)

Kada ste se uspešno ulogovali na servis koji je pretplaćen imaćete opciju za preuzimanje ili kopiranje tekstualnog u zavisnosti od servisa koji imate. Opicija za tekstualni servis (KOPIRAJ), a za foto i video servis opcija (PREUZMI). Slika 0.3 i 0.4

Preuzmi foto
(Slika 0.3)
Preuzmi video
(Slika 0.4)

NAPOMENE:

1. Po isteku naloga korisnik se mora ponovo pretplatiti ili postupiti po obaveštenju za pretplatu pred istek pretplate krajem meseca.

2. Strogo je kažnjivo preuzimanje materijala i njegovo umnožavanje bez prethodne pretplate, pisane saglasnosti novinske agencije Univerzum HD Media i objavljivanje materijala bez njegovog potpisivanja (IZVOR).

3. Strogo je zabranjena distribucija i prodaja preuzetog materijala. Za slučaj neovlašćene prodje i dalje distribucije, eventualno kršenje pravila i Zakona o autorskim i srodnim pravima, rešavaće se kod nadležnog suda.

4. Strogo je zabranjeno kropovanj, isecanje, blurovanje žiaga i wotermarka sa preuzetih materijala. U slučaju kršenja pravila i Zakona o srodnim i autorskim delima, pravna služba Univerzum HD Media kompanije će bez odlaganja podneti odgovrajuće tužbe, a u smislu povrede Zakona o autorskim i srodnim pravima i žigu.

5. Preuzeti materijal pretplaćeni korisnici mogu deliti preuzeti materijal na društvenim mrežama samo uz obavezan potpis izvora. Primer: Foto: Univerzum HD Media/Ime I prezime autora; Video: Univerzum HD Media/Ime I prezime autora; Piše: Univerzum HD Media/Ime I prezime autora i Fono: Univerzum HD Media.

6. U slučaju tehničkih problema molilmo Vas da kontaktirate našu nadležnu službu tehnike i održavanja kako bi problem bio otklonjen u najkraćem mogućem roku.

7. Službu tehnike i održavanja možete kontaktirati svakog dana od PON_PET u vremenu od 08:00 do 23:00 putem kontakt telefona, 069 488 5 200, mejlom webodrzavanje@univerzumhd.rs ili putem kontakt formi www.univerzumhd.rs/kontakt sa opcijom tehnika i održavanje.

Aplikacija

Aplikaciju Univerzum HD Media novinske agencije Univerzum HD Media News Agency mozete preuzeti sa Google Play prodavnice pod nazivom “Univerzum HD Media” i preko nje istom procedurom pristupa kao i na Dekstop verziji možete preuzimati materijale sa servisa za koje ste pretplaćeni.

Datum i vreme poslednjeg ažuriranja: 01.08.2022. u 15:40

U Beogradu, 01.08.2022. god.